Een professioneel bureau voor training en coaching met een uniek concept, waar mensen groeien, met humor en plezier!

Deel 3 van de 5 gouden regels voor een positief zelfbeeld

4 Play it loud

Muziek kan je raken en je enthousiasmeren, het kan zelfs je onderbewuste een handje helpen om je zelfbeeld te verbeteren. Deze 5 powersongs geven je een boost :

  1. Wear it like a crown , Rebecca Karijord
  2. Ken je mij, Trijntje Oosterhuis
  3. You are enough , Sleeping at last
  4. Release it , Alain Clark
  5. Golden , Jill Scott

Als extra songs heb ik ook nog , Ik hou van mij , Harrie Jekkers en Let me entertain you , Jack O

5 Je overtuigingen zijn geen waarheid.

 

Je zelfbeeld bestaat uit een aantal overtuigingen die jij over jezelf hebt. Je hebt deze overtuigingen, onbewust, meegekregen van je ouders, leraren of omgeving. Ze zitten misschien al generaties lang in je familie. Katerina Karanika is psychologe en heeft een eigen coaching en trainingsbureau. In haar boe je kunt meer dan je denkt! Legt ze uit dat als deze overtuigingen negatief zijn, ze je belemmeren in het hebben van een gezond zelfbeeld. Misschien geloof je wel dat je niets waard bent, en niet slim , dat je lichaam er niet uitziet, dat je niet mooi bent en dat je haar altijd zo raar pluist. Mogelijk hebben je ouders dat vroeger weleens gezegd en heb je het , toen je klein was, as waarheid aangenomen. Karanika: “Deze overtuigingen belemmeren je om te zijn wie je werkelijk bent”. Die overtuigingen zijn nu je realiteit geworden. Als je gelooft dat je nooit veel geld zal verdienen, zal dat ook niet snel gebeuren, omdat je er onbewust al niet voor openstaat. Je staat zo niet open voor de kansen die je krijgt. Als je denkt dat je niet aantrekkelijk bent, straal je dat ook niet uit. Als je je eigen negatieve overtuigingen herkent, bevrijd je jezelf. Je brein wordt zo als het ware opnieuw geprogrammeerd en op die manier ontstaat er ruimte voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Je gaat jezelf op een andere manier bekijken. Voor een gezond zelfbeeld dis het belangrijk om deze oude overtuigingen, die oorspronkelijk niet van jezelf zijn, te deleten.

TO DO,

Maak eens een lijstje van jou belemmerende en negatieve overtuigingen. Welke kritische stem hoor jij gedurende de dag of als je voor de spiegel staat? Denk je dat je rijk kunt worden? Dat er een ‘ware’ voor je is? Dat je liefde waard bent? Hoe denk je over je lichaam? Wat vind je niet mooi aan jezelf? Besef vervolgens dat dit overtuigingen zijn en geen feiten of waarheid. Zet er iets positiefs tegenover. Misschien hou je niet van je ronde billen, maar geeft dit je wel een sensuele uitstraling of is dit nou net wat je partner zo mooi vindt aan je lichaam. Als je alert bent en je eigen kritische stem bewust gaat horen, kun je deze overtuigingen loslaten. Herhaal steeds opnieuw de nieuwe en positieve boodschap. Als je hier een tijdje mee oefent, word het herkennen en veranderen van je overtuigingen steeds gemakkelijker.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.