Een professioneel bureau voor training en coaching met een uniek concept, waar mensen groeien, met humor en plezier!

Vijf gouden regels voor een positief zelfbeeld

Ben jij tevreden met jezelf? Of zou je het liefst van alles aan je karakter en uiterlijk veranderen? Stop met piekeren over wat er allemaal beter kan. Met deze vijf regels verbeter jij je zelfbeeld.

5 gouden regels voor een positief zelfbeeld.

1 Hou van je spiegelbeeld.

Het stimuleren van een positief zelfbeeld begint met het waarderen van je eigen spiegelbeeld. Vaak ben je zelf je grootste criticus en zie je in de spiegel meteen die rimpels, dat buikje of die te ronde billen. Meer dan de helft van de Nederlandse mannen en vrouwen is ontevreden met haar uiterlijk, en meer dan een derde wordt steeds kritischer naarmate ze ouder wordt, zo blijkt uit een groot onderzoek van Dove eerder dit jaar. Het blijkt dat je in de spiegel vooral  ziet hoe je je voelt, in plaats van hoe je er echt uitziet. Die ontevredenheid is dus een weerspiegeling van je emoties. Door je hiervan bewust te worden kun je jouw emoties en je spiegelbeeld loskoppelen, waardoor je het beeld in de spiegel steeds meer gaat zoen zoals het echt is. Een spirituele goeroe en auteur uit New York, Gabriele Bernstein, zegt in de Huffington Post: “we hebben allemaal een andere verpakking.

Accepteren wat je hebt, is de sleutel tot een gezond zelfbeeld. Neem de tijd om te focussen op dat wat je wel mooi vindt aan jezelf en je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de kracht in je benen. Die kracht helpt je om elke dag vooruit te komen. Of je armen die je boodschappen sjouwen of zelfs een baby dragen. Als je meer omarmt en accepteert wat je wel hebt, en minder focust op wat je niet hebt, word je blijer en straal je dat ook uit. Dat maakt je aantrekkelijk.”

TO DO:

Lach elke dag naar je eigen spiegelbeeld. Maar twintig procent van de Nederlanders doet dit af en toe, terwijl het juist goed werkt voor een gezonder zelfbeeld. Als je lacht, krijgt je brein een signaal dat je een goed humeur hebt en dat je lekker in je vel zit, ook als dit niet daadwerkelijk zo is. Vaker glimlachen maakt je op den duurt ook echt gelukkiger en vrolijker, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Het heeft een positief effect op je emoties en op hoe jij jezelf ziet in de spiegel.

Volgende week de tweede regel .......... of wil je meer weten bel mij op 06-54706028

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.