Een professioneel bureau voor training en coaching met een uniek concept, waar mensen groeien, met humor en plezier!

Zelfvertrouwen is het geloof in eigen kunnen.

 Zonder zelfvertrouwen is het ontzettend moeilijk om een leuk, positief leven te lijden.
Mensen met weinig zelfvertrouwen zijn snel geneigd om zichzelf anders voor te doen dan dat ze daadwerkelijk zijn. In de hoop geaccepteerd te worden en daardoor meer zelfvertrouwen te krijgen. Op de lange termijn zal dit niet je zelfvertrouwen verbeteren, omdat het moeilijk is om je rol lang vol te houden.
Over het algemeen is het ook zo dat hoe moeilijker het wordt om die rol vol te houden, hoe nepper je overkomt op mensen. Je zult hiermee geen echte relaties aangaan. Mensen vinden jouw namelijk alleen leuk als jij jouw rol speelt.
Het kan erg moeilijk zijn om te stoppen met de rol te spelen, omdat jij niet jouw vrienden wilt verliezen, niet je baan wilt verliezen, of niet voor schut wilt staan.
Stop met jouw rol spelen en ontwikkel echt zelfvertrouwen!
Door te stoppen met een rol te spelen zal je zelfacceptatie ontwikkelen, ECHT zelfvertrouwen ontwikkelen en daardoor gelukkig zijn. Dit is een ontzettend mooi proces om de volgende redenen:
1. Mensen die jouw niet accepteren en waarderen om wie jij echt bent, zul je steeds minder gaan zien. De mensen die jouw wel waarderen en accepteren om wie jij bent, zal jij wel blijven zien! Bovendien zal jij nieuwe vrienden gaan krijgen, die jouw waarderen om wie jij echt bent!
2. Het kost ontzettend veel energie om je krampachtig als een ander voor te blijven doen. Door jezelf te zijn kost het je uiteindelijk de minste moeite. Aan het begin zal het wat lastig zijn omdat je ontzettend lang hebt vast gehouden aan een rol.
Wil jij nou nog veel meer tips en hulp waarmee jij jouw rol kunt loslaten, zelfacceptatie ontwikkelt en daardoor jouw zelfvertrouwen vergroten een stuk makkelijker wordt gemaakt?
Neem contact op met KOOK&COACH, training en advies, info@kook-coach.nl of bel 06 54706028
Dit gast artikel is geschreven door Hans Hoogerwaard, eigenaar en blog schrijver van website www.zelfvertrouwenvergroten.org, over het vergroten van je zelfvertrouwen.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.